Fortbildning

 

Hantverk, historia och inspiration!

Tillsammans utforskar vi en slöjdform, tid och upplägg får bestämma hur mycket av historia, tekniker eller miljö som ska vävas in. Vi försöker alltid att arbeta med återanvändning och hållbarhet i den form det går. 

Alla kurser, fortbildning eller inspirationstillfällen kan skräddarsys för Er som skola, institution eller företag. Kursen/fortbildningen genomförs hos Er eller i min ateljé (Falköping) och allt material tas med av handledaren.

Alternativen nedan är färdiga paket, naturligtvis går det bra att välja på de olika workshops som finns under fliken Workshops & kurser och på så sätt plocka ihop ett eget program för hel eller halvdag.

Hör gärna av Er för information, priser eller offert. 

Mail: anna@hjortmarks.se
Telefon: 0731 – 834 095

 

Luffarslöjd, gör en äggkorg!

Under en kväll eller en helgdag, (tar ca 4h i anspråk) går vi igenom alla grunderna för att göra en klassisk äggkorg med virad stomme, tekniken går att använda till många andra skålar m.m. Vi tillverkar mallar i trä som deltagarna sedan får med hem och kan använda fler gånger. 

 

 

Gamla trasor blir nytt!

Under ca 4 h fördjupar vi oss i repslageri och olika vävtekniker utan vävstol, av uttjänta tyger blir nytt. Repen går att använda till det mesta, kantning, koppel, skärp .m.m. Kanske kan det till och med en skål. Med olika snurrande maskiner så gör vi även snoddar .m. I de olika  vävteknikerna tittar vi på hur man kan väva utan vävstol och ändå göra mattor, detta görs med en särskild teknik att vira tyger med hjälp av en träram. Vi tittar även på andra roliga sätt att väva, till exempel pinnväv. Utförs kursen på plats i ateljén kan deltagarna även få tillverka ramar så de kan tas med hem. 

 

 

Släpp loss fantasin!

Vi tovar en handdocka och låter kreativiteten flöda i utformning och dekorationer. Förutom att vi diskuterar tovning som hantverksteknik så funderar vi också kring hur sagor, berättelser och handdockor kan användas i undervisningen. Denna fortbildning är uppdelad på två tillfällen och allt material kan medtagas av handledaren. Kursen kan utföras på valfri ort eller i ateljén.

 

För projekt med arrangörsstöd eller Skapande Skola, se mer under fliken Skapande Skola.