Om mig själv

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Om mig själv

Konst samt olika sätt att utöva detta har alltid funnits som ett intresse hos mig, experimenterar gärna med olika tekniker och finner gärna inspiration i naturen. Jag slöjdar i många olika material, återbrukar gärna och kombinerar. 2006 startade jag mitt företag, inriktningen var då konsthantverk och kurser m.m. Genom olika yrken har jag fått förmånen att arbeta med lärande i olika former och därav kommer det sig att jag tycker det är roligt att lära ut till såväl barn som vuxna. I dag drivs sedan 2014 företaget på heltid och inriktningen är pedagogisk verksamhet samt konsthantverk. Det jag arbetar mest med idag är Skapande Skola och kurser för vuxna i olika sammanhang. 

I grunden har jag en fil.mag etnologi samt fil.kand.konstvetenskap examen och därav har många av mina utbildningar och kurser inriktningen historia och miljö. Just miljö tycker jag hör ihop med slöjd på ett naturligt vis, därför handlas i första hand närproducerat eller återbrukat material till workshops. Genom åren har jag gått ett antal kurser i textilfärgning, textiltryck, måleri, grafik och kroki på olika folkhögskolor. Parallellt med detta varit aktiv slöjdare, konsthantverkare och har gått en slöjdhandledarutbildning genom Slöjd i Väst.

För mig är ett mål med mitt arbete att alla ska kunna känna sig delaktiga, oavsett bakgrund. Jag vill arbeta för att slöjden blir ett gemensamt språk, vi talar genom att visa, känna och göra, att det inte ska spela roll om du har någon form av funktionsvariation, annat språk, m.m. Jag vill också försöka förmedla glädjen med slöjd, att skapa, designa, konstruera och samtidigt ge historia och en kontext bakom materialet vi arbetar med.