På gång i ateljén

Hej!

Här beskrivs med med jämna mellanrum vad som är på gång, kurser, inspirationsträffar mm.

Just nu finns bara en liten del konsthantverk att köpa direkt på plats, mer kommer att finnas framåt våren. Jag kommer att arbeta mycket med att försöka få till skulpturer i återvinningsmaterial samt arbeta med en del tovning som är på gång för en kommande utställning. En del av det material jag köper in mycket av finns till försäljning, just nu ull, nålar m.m. 

Vill Du bara komma och diskutera framtida projekt och uppdrag så är Du varmt välkommen, ring först dock så att någon är på plats.

Om Du har något spillmaterial eller återbruksvirke som Du känner att det här borde användas, hör gärna av Dig! Det kan  till exempel handla om metallskrot,  industrispill som borde göras något av istället för att kastas eller kanske en hög gammalt virke som ligger och skräpar? 

 

 

Mars 2020

Det är mycket på gång i mars! Jag har precis gått en jätterolig kurs i Tiffanyglas, mycket intressant kurs. Lite av den glastekniken ska jag försöka använda i kommande alster. I övrigt är en del tovning på gång, ska bli några slags lådor med växtlighet i, så lite ramar ska göras till detta projekt också. Spridda inspirationstillfällen är inbokade tillsammans med olika Skapande Skolaprojekt, så det ska packas och donas även inför detta.

 

 

Feb 2020

Just nu är det mycket Skapande Skola, jag gör ett roligt projekt med åk 5 samt sär- och träningsskolor, på de sistnämnda har vi bland annat gjort dekorativa mobiler med elevernas alster. Det är jättekul att ha fått förmånen att arbeta med dessa härliga grupper med underbara elever. Parallellt med detta läser jag just nu cirkulär textil på Högskolan i Borås, det verkar vara en mycket intressant kurs som jag precis börjat på.

 

Jan 2020

För tillfället håller jag på med att se över gamla verktyg som köpts in, vad går att använda, behövs renovering m.m. Gamla handverktyg är väldigt roliga att arbeta med, de har liksom lite personlighet. Just nu packas det också för kommande Skapande Skola projekt och kurser, här tänks också ut nya inspirationsexempel i t ex plåt och återbruksvirke.  Att arbeta mycket med återbruk tar tid, konservburkar ska diskas, lastpallar och kasserade möbler ska sågas upp, spikar dras ut mm, så en del fokus ligger på det.