Workshops & Kurser

 

Hjortmarks täljKurser, workshops och inspirationstillfällen

En kurs, workshop eller inspirationstillfälle kan bokas av Dig som skola, företag, privatperson, institution, studieförbund m.m. De workshops som beskrivs här är tänkta främst för vuxna, för mer skolinriktade kurser se under flikarna Skapande Skola eller lovaktiviteter.

Tovning, grund och fortsättning.

I tovningen prövas olika tekniker inom tovning, vi avgör innan vad det är vi ska göra, kanske ett sittunderlag, väska, smycken eller tova tomtar om det närmar sig jul?  Det finns många olika tekniker att pröva och saker att tova.

 

Textilfärgning/tryck.

I textilfärgningen går vi lös bland flaskor och burkar med färg, blandar egna nyanser och experimenterar med olika tryck, mönster och färg. Vi gör ett antal tygbitar eller t ex t-shirts, tygpåsar m.m. Detta tillfälle kan med fördel delas i två varav ett kan innehålla olika enkla former av batik samt tryck.
 

Trådslöjd/Luffarslöjd

Under detta tillfälle pratar vi luffarslöjd och tillverkar olika ting, en brödnagg, liten skål eller ljusstake kommer till. Denna kurs finns att få i olika nivåer, grund, fortsättning eller mer avancerat. Vi går igenom olika tekniker, var material kan köpas, vilka verktyg som är bra att ha samt mallar m.m. 

 

 

Tälj i färskt trä

Under ett tillfälle prövar vi att tälja i färsk trä, förutom att gå igenom grundläggande täljteknik kan vi prata material och verktyg. Vi täljer fåglar, krokar eller andra småsaker. Ett utmärkt tillfälle att “gå in i slöjdandet” fundera, samarbeta och skapa något i gemenskap.

 

RepslagningDSC_0007

Vi slår rep av bland annat t-shirts, vi återbrukar och skapar nytt! Ett rep kan användas till mycket; hopprep, koppel, grimskaft, omtag m. m. Vi arbetar med olika typer av manuella repverktyg och maskiner. Perfekt för arbetsplatsen eller grupp som vill prova något annorlunda och en bra samarbetsövning.

 

Starta eget inom hantverksbranschen

Kan väljas som workshop, föreläsning eller båda kombinerat. För Dig som vill ta din hobby ett steg till! Ekonomi, bokföring, layout, formgivning,  reklam, mässor m.m.  Vad som kan vara bra att tänka på när Du ska starta din verksamhet.

 

Kurserna kan skräddarsys för var tillfälle efter önskemål. Vill Du se mer exempel på kurser, workshops samt inspirationstillfällen så se gärna mer under fliken “Skola” Där finns även mer information om bidrag som går att söka genom VG-regionen för att genomföra ett tillfälle.

 

 Är Ni ett studieförbund?

De kurser som inte bokas direkt arrangeras ofta i samarbete med olika studieförbund. Av konkurrensskäl hålls inte samma kurs på olika studieförbund utan vi kommer till en gemensam lösning med skräddarsydda kurser. Hör gärna av Er så hittar vi en lösning som passar just Er verksamhet.

 

 

 

 

Om Du har önskemål eller vill ha information om kurs, träff eller workshop,

hör gärna av dig till anna@hjortmarks.se eller ring oss på 0731- 834095