Lov aktiviteter

Lovvaktiviter kan vara en  av de aktiviteter som redan finns i Atélje Hjortmark´s utbud eller också skräddarsys något efter era önskemål.

Allt material och verktyg som behövs tar vi med!

 

Nedan ser Du exempel på lovaktiviteter som genomfördes under 2018 på beställning av olika arrangörer, dessa går också bra att boka som workshops, kurs eller Skapande Skola.

 

  • Biholk eller bibatteri, Hjälp solitärbin och andra insekter att finna bostad! Av olika slöjdmaterial från naturen blir holkar och batterier till. Denna aktivitet gjordes på en familjefestival men skulle också kunna passa som workshop.

 

 

  • Käpphästar av traditionella material, denna gjordes som workshop med föranmälan. Fungerar både ute och inne, tillgång till yta utomhus är bra om man vill avsluta med en fartfylld hoppbana som vi gjorde här.

 

  • Luffarslöjd på festival! Luffarslöjden fungerar såväl på festival som Skapande Skola eller workshop. Den är flexibel och går lätt att ordna med olika svårighetsgrad. Under sommaren hade vi med den på kulturfestival, familjedag och fritidsgård.

 

  • Repslagning! Att göra hopprep av gammal textil är roligt och ett sätt att återbruka. Denna workshop passar som Skapande skola, festival eller lovaktivitet. Under sommaren gjordes det rep på kulturfester, fritidsgårdar, skolor (fritids) och andra events.

 

 

  • Tovning, Under sommaren genomförde vi tovning som öppen workshop på familjedag/fritids och som workshop med föranmälan. I denna kan man som i de andra sitta en lång stund eller bara prova på. I somras gjorde vi mycket “prova på” och det blev många fina smycken, broscher och nyckelringar. Denna workshop fungerar även den som Skapande Skola.

 

Tack alla härliga arrangörer och besökare som har gjort så fina festivaler, familjedagar, fritidsgårdar, museér, kulturdagar m.m. Det har varit fantastiskt roligt att få besöka er alla!