Lov aktiviteter

 

Lovaktiviteter

Här finns olika aktiviteter för lov, fritids, bibliotek, mässor, festival m.m. Alla workshops går att skräddarsy, i kulturkatalogen finns de med som: “Slöjdworkshops – Slöjd på väg” Följ länken: Kulturkatalogen väst

Här är vi fler som hjälper till och antalet handledare kan anpassas efter det förväntade besöksantalet. Offert skickas alltid vid bokningsförfrågan.

  • Biholk eller bibatteri, Hjälp solitärbin och andra insekter att finna bostad! Av olika slöjdmaterial från naturen blir holkar och batterier till.  Passar alla åldrar och som workshop, på festival, lovvaktivitet m.m. Lämplig att göra ute.

 

 

  • Käpphästar av traditionella material Fungerar både ute och inne, tillgång till yta utomhus är bra om man vill avsluta med en fartfylld hoppbana. Hoppbanan ordnar vi, finns önskemål har vi även workshop i anslutning där deltagarna kan tillverka rosetter och få diplom. Detta tema går att genomföra både med tillverkning av hästar eller bara som en hoppbana med lånehästar och rosettverkstad. Tillverka hästarna tar lite tid och väljer man detta alternativ så fungerar det allra bäst med föranmälan. Att bara välja hoppbana, rosettverkstad och diplom fungerar bra på t ex festival där mycket barn i alla åldrar förväntas komma.

 

  • Luffarslöjd på festival! Luffarslöjden fungerar för alla åldrar, såväl på festival som föranmälan eller öppen workshop. Den är flexibel och går lätt att ordna med olika svårighetsgrad. Vi har genomfört den på kulturfestival, familjedag och fritidsgård, både ute och inne. Här tillverkar besökarna bl a blomsterdekorationer, krokar, provstickor m.m.

 

  • Repslagning! Att göra hopprep av gammal textil är roligt och ett sätt att återbruka och passar alla åldrar. Denna workshop passar som föranmälan, till bibliotek festival, fritids, lovaktivitet m.m. Under sommaren brukar vi besöka t ex  festivaler, kulturfester, fritidsgårdar, skolor (fritids) och andra events. 

 

 

  • Tovning Vi har genomfört tovning som workshop på  festival, bibliotek, familjedag/fritids m.m och som workshop med föranmälan, den går att genomföra i de flesta sammanhang och för alla åldrar. I denna kan man som i de andra sitta en lång stund eller bara prova på.  “Prova på” brukar vara populärt och det går att tillverka fina smycken, broscher och nyckelringar. Det går att välja på att tova torrt eller vått med olika tekniker.

 

 

  • Tälja i färskt trä Prova tälja fåglar och andra enklare dekorationer i färskt trä. Dessa dekorerar vi sedan med färg och  olika material. Denna workshop passar bra som en workshop med föranmälan eller  t ex som fritidsaktivitet, gärna utomhus, från ca 9år.

 

  • Plåtslöjd eller luffarslöjd med återbruk  Testa på att slöjda med återbruksmaterial, plåt, porslin, plast, trä och mycket mer. Denna går att välja som mer renodlad plåtslöjd (passar då lite äldre åldrar) eller luffarslöjd med återbruk, från ca 9år. Denna workshop passar fritids, bibliotek, mässor, festival m.m och går att göra i olika varianter med olika svårighetsgrad.

 

  • Textiltryck Vi trycker och färgar med shiboriteknik, allt med giftfria färger och på återbrukad textil. Antingen kan det bli mindre provbitar och remsor som sedan kan användas till annat, t ex flaggspel eller också gör vi ett gemensamt större konstverk, att hänga i något gemensamt utrymme. Denna aktivitet består av två tillfällen och passar bra med föranmälan, passar alla åldrar.

 

  • Berätta med  färg! – Mjölbatik Vi testar mjölbatik och gör varsin scen/berättelse på textil, dessa går sedan att hänga som ett gemensamt konstverk om önskan finns. Vad vi ska berätta om kommer vi gemensamt överens om. Aktiviteten består av två tillfällen. Denna aktivitet passar t ex bra i ungdomsgrupper med föranmälan.

 

 

  • Skräddarsydda aktiviteter Självklart kan en aktivitet skräddarsys så att den passar just Er festival, event, workshop mm. Hör gärna av Er om funderingar och önskemål finns. Några exempel på workshops som genomförts på detta vis är; drömfångare, smycken alt. träd i järntråd, tova sittunderlag, tillverka en väv och väva armband, tova ett solsystem m.m